google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Livskvalitet som pensionär i Europa: Regler på franska restauranger google.com, pub-2557206291112451, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Bloggen handlar om livet som svensk pensionär i Frankrike. Mest glädjeämnen, upplevelser, funderingar och åsikter. Jämförelse mellan Sverige och Frankrike, ofta i kåseriets form.

Platsen heter Boutenac och ligger i departementet Aude i Languedoc nära Narbonne vid Medelhavet med ett milt mestadels soligt klimat och mängder av goda viner och fantastisk mat.

lördag 17 september 2011

Regler på franska restauranger

Programmet Master Chef har utrett vad som är tillåtet och inte i relationen mellan kunder och restauranger i Frankrike.
- Restauranger måste servera vanligt vatten gratis, vilket kan få konstiga följder. Narbonnes bästa restaurang Le Petit Comptoir serverar ett kranvatten så fullt av klor så det är odrickbart. Då får man köpa en flaska.
- På många restauranger får man ta med sig eget vin. Restaurangen bestämmer.
- Om det blir vin över har man rätt att ta med det hem.
- Om man lämnar mat har man rätt att begära "doggy bag". Restauranger får ta betalt för emballaget.

Det här måste väl vara EU-regler så man kan ju testa nästa gång man går på svensk restaurang.



- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer: